Terug
Armoedepreventie
Omschrijving en mijlpalen (toelichting)
Omschrijving/op te leveren resultaat
We investeren in armoedepreventie. De inzet kan heel divers zijn. We kijken daarbij ook naar armoede onder zelfstandige ondernemers en naar de inzet van ervencoach voor agrariërs.
Wat gaan we er voor doen?
- Onderzoeksrapport.
- Vastgesteld integrale aanpak.
Op te leveren/volgende stap:
- De uitkomsten van het onderzoeksrapport armoedepreventieonderzoek (KWIZZ) analyseren en advies uitbrengen.
- Evaluatierapport Herijking armoedebeleid 2022
Behaalde mijlpalen
2022
2021
- We zijn met de kinderraad in gesprek geweest over het thema armoede.
- Met de werkgroep bestuurlijke vernieuwing is gekeken naar hoe het thema armoede samenlevingsgericht opgepakt kan worden, dit ter voorbereiding op de thema avond in juni met de raad.
- Het onderzoek naar armoede door de heer B. Boksebeld vanuit het Saxion in samenwerking met SWTD is opgeleverd. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in fase 1 van het project armoede.
- Het projectplan evaluatie armoedebeleid is opgesteld en geaccordeerd. Er is een projectteam samengesteld dat de eerste fase, evaluatie van het bestaande beleid, gaat uitvoeren. Het project zal per 1 september 2021 worden opgestart middels een PSU (Project Start Up).
- Er heeft een thema avond armoede met de raad plaatsgevonden. Tijdens deze avond zijn thema's benoemd en kaders gesteld die input leveren voor het vervolgtraject om te komen tot een aangepast armoedebeleid
- Om te komen tot een herijking van het beleid is conform het plan van aanpak een werkgroep beleid en een werkgroep participatie ingericht. 2 raadsleden en ervaringsdeskundigen maken deel uit van de werkgroep participatie.
2019
- Het KWIZZ onderzoek is afgerond.
Persberichten en raadsbrieven
Raadsbrief |
Mei 2019 - Raadsbrief 18 Evaluatie coördinator armoedepreventie |
Persbericht | Mei 2020: Onderzoek bureau KWIZ armoedebeleid |
December 2020: recht-op-goede-zorg-ook-met-een-lager-inkomen |