Omschrijving (toelichting)

Bij het opstellen van het MAT in 2018 hebben we afgesproken wat we hiervoor gaan doen:


De werkgroep wil de komende tijd verkennen of er draagvlak is voor een verdeelsleutel tussen verenigingen inzake sponsoring. Daarnaast wil de werkgroep de mogelijkheden onderzoeken voor een cafetariamodel voor het sporten bij meerdere verenigingen (gedeeld lidmaatschap).Ook gaat men actief opzoek naar aanpalende partijen die willen participeren in het concept. Tenslotte wil de werkgroep -op verzoek- input leveren voor het locatieonderzoek voor de nieuwe basisschool (met integrale onderwijsvoorzieningen). In dat onderzoek moet de mogelijkheden voor samenvoeging van verenigingen en vastgoed worden meegenomen.

 

In 2019 hebben we samen de volgende stap met elkaar bepaald:

De werkgroep ziet onvoldoende perspectief om verder te gaan met deze plannen. Enerzijds doordat de combinatie met de school niet mogelijk is. En anderzijds doordat het college bij een vervolg op de huidige locatie alleen wil ondersteunen op haar wettelijke taak (bewegingsonderwijs). Daarom is de werkgroep gestopt. Wel wordt nog gewerkt aan een oplossing voor het bewegingsonderwijs. Die is bij bewegingsonderwijs benoemd.

 

Wie is aan zet:

  • Werkgroep wil zorgen voor draagvlak onder Geesterse bevolking.
  • Samen met de gemeente kartrekker zijn van het concept voor een open club.
  • Gemeente is verantwoordelijk voor locatieonderzoek basisonderwijs.
  • Werkgroep bepaalt in welke omvang het open club concept uitgewerkt wordt en welk stappenplan daarbij hoort.

 

Rol gemeente:

Alleen ondersteunen op wettelijke taak, namelijk bewegingsonderwijs.

 

Actuele stand van zaken:

De vastgoedeigenaren (Stevo, SMAS en Ransuil) hebben een businesscase op laten stellen om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken. Dit doen ze mede op verzoek van de Provincie Overijssel. De uitkomsten zijn eind maart 2021 gedeeld met gemeente en Provincie.  

 

stand van zaken januari 2024:

Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek is er een plan van eisen, value case en business case opgesteld. 

Er is een intentieovereenkomst gesloten tussen Provincie, Stichting VLG en de gemeente. De acties hieruit zijn uitgevoerd maar hebben niet geleid tot een haalbaar plan. 

In de begroting is euro 1 miljoen beschikbaar gesteld voor de (programmering van de) MFA. In de eerste helft van 2024 wordt door de Stichting gekeken hoe het plan voor de MFA sober en doelmatig kan. De gemeente bekijkt welk bedrag er maximaal mogelijk is voor dit plan. MEt dat bedrag kan de Stichting aan de slag en kunnen ze zien wat er haalbaar is.