Omschrijving en mijlpalen (toelichting)

Omschrijving/op te leveren resultaat

Wij werken aan een integrale ouderenzorg. Dit betekent dat het voor zowel de clienten als betrokken partijen (zoals gemeenten en zorgaanbieder) duidelijk is voor welke onderwerpen ze waar terecht kunnen. De doorstoom van zorg en ondersteuning tussen de verschillende wet- en regelgeving verloopt hiermee soepel.  

 

Wat gaan we er voor doen?

Een geïmplementeerd plan van aanpak integrale ouderenzorg rondom o.a. crisisopvang, integrale ketensamenwerking (waaronder wijkverpleging en Team Ondersteuning en Zorg (TOZ)), doorstroom Wmo-Zvw-Wlz en domein overstijgende cliëntondersteuning.

 

Op te leveren/volgende stap:

  • Uitwerken van de aanpak in regionaal verband en vertaling naar de lokale situatie.
  • Met het project 'wijkverpleging' gaan we scherp krijgen wat nodig is om een goede ketensamenwerking in de wijk (wijkverpleging, gemeente en huisarts) te realiseren.
  • Een geïmplementeerd plan van aanpak integrale ouderenzorg rondom o.a. crisisopvang, integrale ketensamenwerking (waaronder wijkverpleging en TOZ), doorstroom Wmo-Zvw-Wlz. en domein overstijgende cliëntondersteuning.

 

Behaalde mijlpalen

2021

  • Het traject 'Design-thinking' is afgerond. Design thinking is een manier om innovatie in organisaties te versnellen. Om creatieve oplossingen te bedenken voor de problemen van het heden en de uitdagingen van de toekomst. Dit heeft ertoe geleidt dat we binnen het reguliere werkproces vanuit meerdere disciplines (huisarts, POH GGZ en wijkverpleging) bewuster en  actiever stilstaan bij het signaleren en markeren van kwetsbaarheid. 

2020

  • In verband met corona is de kick off van de pilot uitgesteld naar 2021. Samen met lokale partners is wel een eerste schets gemaakt voor de pilot. Hierbij is gekeken naar het optimaliseren van de samenwerking tussen wijkverpleging en Huishoudelijke Ondersteuning.  Het uitgangspunt is hierbij van "samen signaleren naar samen indiceren:"