Programma Cultuur & recreatie

Informatie Programma Cultuur & recreatie (klik hier)

Algemeen

De gemeente Tubbergen onderscheidt zich door haar rijkheid aan natuurgebieden, recreatie en glaskunst. In Tubbergen is van alles te zien en te beleven, van het prachtige coulissenlandschap tot eeuwenoude wind- en watermolens. We vinden het belangrijk om toeristisch Tubbergen op de kaart te zetten. In 2017 is Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen opgericht als opvolger van de VVV. Deze stichting richt zich op de marketing van het toerisme in Tubbergen voor en door ondernemers uit de gemeente. De stichting werkt hierbij nauw samen met TwenteMarketing.  

Bezoekers van de gemeente Tubbergen zijn erg positief en waarderen hun verblijf in onze gemeente gemiddeld met een 8. De meeste toeristen die Tubbergen aandoen zijn 55 jaar of ouder en komen naar onze gemeente voor de natuur en de mogelijkheid om te fietsen.

Op Beleef Tubbergen is meer informatie te vinden over wat er zoal te zien en te doen is in onze gemeente!

Actuele ontwikkelingen

Nieuw Landgoedcentrum op Herinckhave in Fleringen

Het nieuwe Landgoedcentrum op landgoed Havezate Herinckhave in Fleringen is geopend. In een meer dan honderd jaar oude schuur kunnen vanaf nu groepen belangstellenden meer horen en lezen over het landgoed, dat al uit de Middeleeuwen stamt. Het nieuwe Landgoedcentrum draagt de naam De Branschöp. Meer hierover is te vinden via de volgende link:  Landgoedcentrum Herinckhave.